Welkom bij

Huize Voordaan

Onder de rook van Utrecht, tussen de weilanden, ligt midden in het dorp Groenekan: Huize Voordaan. Huize Voordaan is een sfeervolle monumentale villa omringd door een grote lommerrijke tuin met eeuwenoude eiken.

 

Naast de kantoorruimtes, die gebruikt worden door The Learning Collective, beschikt het pand over diverse ruimten voor trainingen, vergaderingen en andere groepsbijeenkomsten.

co-developing potential

The Learning Collective

The Learning Collective is een collectief van onafhankelijke organisaties, gepassioneerd over het menselijke potentieel en hun performance binnen organisaties. The Learning Collective is gehuisvest in Huize Voordaan in Groenekan en bestaat uit EMC Performance, Gooiconsult, ROI Institute Europe, Work21 en Develhub.

Experts in leren op de werkvloer

Gooiconsult logo

Investeren in medewerkers, is investeren in je organisatie

Logo_Navigator

Inzicht in gedrag dat bijdraagt aan de strategie van jouw organisatie?

Bouwen aan wendbare organisaties in een digitale tijd

Hét netwerk voor alle professionals die zich bezig houden met leren en ontwikkelen

HUIZE VOORDAAN

Een pand met historie

In de zestiende eeuw bouwde aartsbisschop Frederik Schenck van Toutenburg het jachthuis Voortaen. Twee eeuwen later was dit jachthuis uitgegroeid tot een landgoed met ‘heerenhuis’, bekend als Voordaan.

Landgoed Voordaan

Abraham Calkoen (1724-1796), een Amsterdamse lakenhandelaar, kocht het buiten in 1774 . Zijn huidige neoclassicistische aanzien kreeg het pas in het begin van de twintigste eeuw.

Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog werd Huize Voordaan geconfisqueerd door de Duitse Weermacht, die er soldaten legerde.

Oopjen Coppit

In 2015 werd ontdekt dat de vrouw op het dubbelportret van Rembrandt uit 1643, Oopjen Coppit vanaf 1647 op Voordaan woonde. Zij trouwde na overlijden van Maerten Soolmans (de man van het dubbelportret) met Martijn Daij, de toenmalige eigenaar van het landgoed.

Jeugdhuis Voordaan

In de jaren ’50 werd het pand Jeugdhuis Voordaan. Eerst ‘debieleninternaat’ werd het in 1982 omgedoopt tot ‘orthopedagogisch project leefeenheden – begeleidingsvormen voor jongeren met beperkte ontwikkelingsmogelijkheden’. Eind de jaren ’80 werd Jeugdhuis Voordaan gesloten. De opvang van kinderen in grote afgelegen tehuizen strookte niet meer met de nieuwe opvatting over goede jeugdzorg. Daarna heeft het pand jarenlang leeg gestaan. In 2001 is het pand in zijn oude glorie hersteld.